Recreatiepark De Achterste Hoef
Weer of geen weer, altijd campingweer!

Weer of geen weer, altijd campingweer!

Weer of geen weer, altijd campingweer!

In de meivakantie van 2021 verwelkomde wij Lieke met haar gezin op de camping. Met hun ruime caravan wilde ze er graag even tussenuit na een bewogen jaar waarin ze hun jongste dochter verloren. Lieke en haar man kozen voor veld D. Een middengroot veld op het midden van het campingterrein. Dochter Loa had het enorm naar haar zin en kon eindeloos spelen met de verschillende kinderen op haar veldje.

Lieke vertelt...

Afgelopen meivakantie waren we uitgenodigd om een weekje te komen genieten op camping De Achterste Hoef. We hebben een week op een kampeerveldje gestaan met onze eigen caravan en dat was absoluut genieten. Het weer was niet persé fantastisch en de Coronamaatregelen zorgde ervoor dat heel veel ook niet mogelijk was, maar desondanks was het een fijne vakantieweek.

Het voordeel van kamperen is dat je, ondanks dat het weer misschien niet stralend en warm is, toch veel buiten leeft. En omdat we op een veldje stonden met meerdere gezinnen met kinderen, vermaakte Loa zich volop.

De camping heeft ontzettend veel mogelijkheden voor de kids. 2 grote speeltuinen, een binnenspeeltuin, een stukje bos met fietscross-terreintje en een speel en voetbal veld, een minigolfbaan, zowel een binnen- als een buiten zwembad en een heel leuk en gezellig animatieteam.

Ook heb je op ieder veldje een speeltoestel. Op ‘ons’ veldje stond een glijbaantje. Wat ik daarbij wel mistte was een zandbak eromheen. Zeker gezien de kinderen het zand rondom de glijbaan maar begonnen uit te graven (lees: geel en zwart zand), dat was iets minder ideaal 😉. Maargoed ook vies worden hoort erbij op de camping.

Gelukkig zijn er voldoende toiletgebouwen met een ruime hoeveelheid aan douche- en was cabines en toiletten. Daarnaast was er een familiedouche en een hokje speciaal ingericht met 2 kinderdouches, lage wasbakjes, babybadje en verschoningstafel. Het toiletgebouw vlakbij was onwijs netjes, wat ook niet anders kan als je vrijwel altijd een schoonmaakster treft die hard aan het werk is. En een schoon toiletgebouw is ook wel echt een pré op de camping vind ik zelf, anders heb ik het al snel bekeken.

Ideaal is het camping winkeltje om ’s ochtends verse broodjes en croissantjes te halen of nog net wat te halen wat je was vergeten. Daarnaast is er een cafetaria en een restaurant, waar je, door de coronamaatregelen, eten kon bestellen en afhalen. Wat natuurlijk ook wel wat heeft, uitgebreid dineren in de voortent. We hebben namelijk heerlijk gegeten!

Ik zei al eerder dat de camping een heel leuk en enthousiast animatieteam heeft, maar daarnaast zijn er nog tal van andere activiteiten en mogelijkheden om rondom de camping te gaan doen. Wij zijn bijvoorbeeld naar de heksenboom van de Legende van Zwarte Kaat gewandeld.

Je kan er fietsen huren of gaan klimmen in het Outdoorpark. Vlakbij schijnt er ook een leuke speelschuur te zitten, waar je met de kinderen gezellig binnen en buiten kan spelen. Maar zoals ik al zei, veel was er gesloten door de Coronamaatregelen.

1 ding is zeker, er is voldoende te doen op de camping en in de omgeving. Deze kindvriendelijke camping verdiend van ons een dikke 10 en wij komen zeker nog eens terug om ook al het overige uit te proberen. Loa kan nu al niet meer wachten!

Zo zie je maar weer...

Dit seizoen was er tijdens de meivakantie een rijke variatie aan alle weersomstandigheden die wij voorgeschoteld kregen. Zonnestralen gingen over in een flinke plens bui en werden weer afgewisseld met een mooie regenboog.

Zoals je kunt lezen heeft Lieke en haar gezin enorm genoten van de vakantie. Wil jij nou meer weten of onze camping, kamperen of uitjes in de buurt? Volg ons dan op Instagram of Facebook en stuur ons een berichtje. Wil je nog meer weten van Lieke? Volg haar dan op Instagram.