Recreatiepark De Achterste Hoef
Bergstein laarzen

Brabantse vakanties, neem de laarzen mee!

Brabantse vakanties, neem de laarzen mee!

Op dit moment is Nederland voor ons allemaal uiteraard hét vakantieland van 2021 en binnen Nederland is niets verraderlijker dan het weer. Zo zaten we in 2020 te puffen van de hitte met onze slippers aan op de camping tijdens de paasdagen en viel dit jaar er zelfs een beetje sneeuw in de meivakantie! Temperaturen in de zomer die soms oplopen tot 38 graden zijn we ondertussen ook allemaal al gewend afgewisseld met een lekkere plensbui! Ken jij die heerlijke geur na een flinke plensbui tijdens een droge periode? Ze noemen dit "Petrichor". Benieuwd wat dat nou precies veroorzaakt? Lees dan ons blogje met alle campingoutfit tips helemaal door.

Op onze prachtige Brabantse camping omarmen wij het weer zoals het zich bij ons aandient. De afgelopen 1,5 jaar zien wij een grote groep van “newbie” kampeerders en gezinnen die voor het eerst sinds lange tijd weer vertoeven in Nederland op een camping. De meest gestelde vraag is dan ook… Wat zijn de echte musthaves voor op de camping?

Wat is jouw campingoutfit of the day? #cootd

Ga je zelf op kampeervakantie en wil je nou weten wat je absoluut niet moet vergeten in te pakken voor jezelf en de kinderen? Dan zullen wij het super makkelijk voor je maken. Neem de volgende zaken mee en complementeer je campingoutfit of the day met het juiste schoeisel! #COOTD

  • Een goedzittend paar laarzen voor alle kids in de hipste kleuren! Bekijk de mooiste laarzen in de hipste nieuwe kleuren eens op de website van Bergstein. Via de website van Bergstein vind je snel en eenvoudig een verkooppunt bij jou in de omgeving. #kooplokaal
  • Een paar stevige wandelschoenen om bijvoorbeeld een bezoekje te brengen aan De Heksenboom! Misschien kom jij Zwarte Kaat wel tegen in de bossen.
  • Een paar slippers die lekker los aan je tenen bungelen, vooral niet irriteren of pijn doen. Makkelijk om met warme dagen aan te trekken, fijn om aan te houden bij het douchen of om naar het zwembad en de recreatieplas te lopen.
  • En als laatste is zijn een goed paar sloffen voor de frisse avonden in het voorjaar een aanrader!

Wat maakt jou gelukkig op de camping?

Mocht er onverhoopt nou een plensbui voorbij komen. Wees dan niet treurig want met de juiste paar laarzen spatter je er heerlijk op los! De missie van Bergstein is om kinderen een vrolijk, kleurrijk leven te geven waarin ze lekker zichzelf kunnen zijn. #HappytoB staat voor alles waar je blij om kunt zijn, met een kleine knipoog naar de B van Bergstein. De laarzen van Bergstein zijn te koop in 24 verschillende kleuren en van maat 19 tot en met maat 35. Het Nederlandse merk is bekend geworden door de hippe regenlaarzen die handgemaakt worden van soepel natuurrubber waardoor ze heerlijk comfortabel zijn.

En na regen komt zonnenschijn! Daarom hebben wij samen met Bergstein een mooie winactie opgezet waarbij wij 2 paar Lemon Rainboots mogen weggeven! Check de winactie op Instagram en Facebook.

De geur van regen maakt je blij!

De geur die je ruikt wanneer de eerste regen na een periode van droogte uit de lucht valt heet dus 'Petrichor'. De geur ontstaat doordat de natuur tijdens droogte allerlei oliën produceert. Een deel van deze oliën wordt gemaakt door planten en bacteriën in de aarde. Bij een flinke plensbui na een droge periode komen de regendruppels met zoveel geweld op de aarde terecht, dat alle kleine deeltjes loskomen van de stenen/tegels en de aarde. Deze deeltjes komen vervolgens in de lucht terecht waardoor de geur wordt verspreid.

En laat deze bijzondere geur ons nou toch direct herinneren aan die mooie zomerdagen! Hemels!