Recreatiepark De Achterste Hoef
Bezoek Museum Bevrijdende Vleugels

Bezoek Museum Bevrijdende Vleugels

Bezoek Museum Bevrijdende Vleugels eens

Samen met Museum Bevrijdende Vleugels mogen wij jullie weer trakteren op een mooie korting in de maand juni. Koop je kaartje in juni tegen het extra scherpe tarief. Je mag het gehele seizoen de kaartjes inleveren. Je bestelt de kaartjes via de speciale link hieronder voor slechts €6,- ipv €11,- per persoon.

-->> Kaartjes Bestellen met Korting <<--

Ga terug naar de tijd van de bevrijding: Ronkende motoren van gevechtsvliegtuigen, heldhaftige piloten en Amerikaanse parachutisten. Dit jaar is het 76 jaar geleden dat onze regio, eerder dan de rest van Nederland, werd bevrijd van de nazi’s. Ontelbaar veel mensen hebben daarbij hun leven op het spel gezet voor onze vrijheid. Deze helden mogen wij nooit vergeten! Bevrijdende Vleugels vertelt, onder andere, het indrukwekkende verhaal van een van de grootste militaire operaties: operatie Market Garden. Deze operatie luidde de bevrijding van Zuid-Nederland in. In de verschillende hallen worden de bezetting, de onderdrukking en de uiteindelijke bevrijding, uitvoerig belicht.

Bevrijdende Vleugels heeft een bijzondere collectie inclusiefrupsvoertuigen, vliegtuigen, diorama's, foto's en wapentuig dat daadwerkelijk is gebruikt tijdens Operatie Market Garden. Zo hebben zij ook dé Airspeed Horsa Glider uit de film "De slag om de Schelde" in een van de hangars staan. Na het afronden van de opnames waarin de Horsa een rol speelde, stond Bevrijdende Vleugels voor een flinke uitdaging; het vliegtuig moest uit zijn laatste filmscene gehaald worden, een onder water gelopen land gelegen tussen Antwerpen en Gent. Hulp van Defensie bood uitkomst, met 4 trailers, twee graafmachines en een kraan is het vliegtuig geborgen.

Indrukwekkende plek vol belangrijke historie

Het museum is onderdeel van een uitgebreid complex, midden in de bossen. In diverse hallen leer je over deze indrukwekkende operatie en bekijk je unieke vliegtuigen, rupsvoertuigen, tanks, gliders, legerjeeps, Zündapp-motoren, afweergeschut, kanonnen en munitie die daadwerkelijk zijn gebruikt aan het eind van WOII. Op het grote terras van Brasserie ’t Boshuys laat je alles op je inwerken terwijl je geniet van een smakelijke lunch, koffie met taart of een heerlijk diner. En speciaal voor kinderen: een speeltuin met een heus speelkasteel - mét ophaalbrug! - en diverse speeltoestellen.
Leer zelf vliegen

Door de vele activiteiten is het ook mogelijk om - voorafgaand aan je bezoek - het uitje volledig samen te stellen. Als je vooraf contact opneemt met het museum, dan is het zelfs mogelijk om een rondrit te maken in een historisch legervoertuig. Bezoek zeker ook de Paulushoeve, waar de gliders landden, en de vele andere herdenkingsmonumenten rondom het museum. En in de flight simulator-ruimte stap je in de cockpit van één van de historische vliegtuigen en kun je zelf leren vliegen!

Bereikbaarheid

Handig bereikbaar ten noorden van Eindhoven, ingeklemd tussen de snelwegen A2 en A50 en met een bushalte voor de deur is het museum zeer goed bereikbaar. Het museum is rolstoelvriendelijk: de gehele collectie kan zonder obstakels bekeken worden. Daarnaast zijn er aparte routeboekjes in het Nederlands, Duits, Frans én Engels.

BEVRIJDENDE VLEUGELS
Sonseweg 39
5681 BH BEST
T: +31(0)499-329722
I: https://www.bevrijdendevleugels.nl/
E: info@bevrijdendevleugels.com