Recreatiepark De Achterste Hoef
Kamperen of kramperen in Brabant

Kamperen of Kramperen in Brabant

Kamperen of Kramperen in Brabant

Oke ik zeg het gelijk eerlijk, toen Jef met het idee kwam om te gaan kamperen moest ik echt wel even slikken. Ik kamperen? No way dat het wat voor mij zou zijn. Maarja ergens had ik niet zoveel keuze. Een vliegreis is met drie kinderen niet te betalen, de oudste is leerplichtig en dus zitten we echt aan de schoolvakanties vast. Dus ik liet het even bezinken en begon een beetje op Pinterest te speuren naar de mogelijkheden.

Eerst dachten we aan een vouwwagen, maar na het zoeken op marktplaats kwamen we er al snel achter dat ook die dingen nog behoorlijk duur zijn. En dus gingen we opzoek naar een tent, ik wist serieus niet dat daar zoveel variatie in was. Hemeltje lief wat stonden er veel tenten in de Outdoor XL, groot, klein, stokken, opblaasbaar, polyester, katoen, echt de keuze was reuze. Na wat advies gevraagd te hebben kozen wij voor een opblaasbare polyester tent van Bardani (Airspace 380), deze staat binnen een kwartier op en is ook weer gemakkelijk op te vrouwen, zelfs bij slecht weer, want de tent is mega snel droog!

Tent gekocht! Nu nog de camping vinden....

En ja toen hadden we dus een tent, maar dan ben je er dus nog niet! We kochten gelijk alles wat we nodig hadden en waren inderdaad een vermogen kwijt, maar dan wel met in ons achterhoofd (tenminste in dat van Jef) dat we hier jarenlang plezier van zouden hebben. Ik was natuurlijk nog steeds niet helemaal overtuigd! En zo vertrokken we begin augustus naar Recreatiepark De Achterste Hoef in Bladel. Ik had er al zoveel leuks over voorbij zien komen op Instagram dat ik stiekem toch wel enthousiast begon te worden. We hadden mega veel spullen mee, want ik had werkelijk geen idee wat we nou echt nodig zouden hebben.

Het opzetten van tent ging super goed, dat kwartiertje duurde wel iets langer, maar ik weet zeker dat met een beetje oefenen dit echt veel sneller kan. Ik als structuur junkie wil natuurlijk ook echt alles picobello hebben in de tent, want anders kan ik al helemaal niet functioneren! Maar dat lukte en alles zag er super gezellig en knus uit, en die rommel waar ik zo bang voor was, die viel hartstikke mee. Ik zag mezelf nog niet echt met een wc rol onder mijn arm naar het toilet gaan en ook het douchen leek me best een gedoe in zo een hokje, maar ik zeg het eerlijk, dat viel me reuze mee. De eerste keer zat ik een beetje ongemakkelijk, maar daarna ging het prima, want weet je iedereen doet het! Het douchen ging ook prima, want er waren speciale familiedouches met extra ruimte, zodat we tegelijk met de kids konden douchen, super handig dus!

Het slapen in de tent was de eerste nacht wat onwennig, in principe hebben wij drie slaapcabines, maar de meiden vonden dat te spannend en daarom besloten we er één ruimte van te maken, alle luchtbedden op een rijtje, heerlijk knus en gezellig. Wij hebben de meest luxe uitvoering luchtbedden van Intex gekozen, zodat we echt goed zouden liggen, en dat was ook zo. Ik heb echt niet het idee gehad dat ik op een luchtbed sliep! Wij hadden trouwens gewoon onze dekbedden mee, dit ging prima, wellicht kopen we volgend jaar wel slaapzakken, omdat ik denk dat die iets warmer zijn en iets meer warmte vasthouden.

Kortom is het kamperen bevallen, of was het kramperen?

Het kamperen is super goed bevallen, alles waar ik tegenop zag, viel uiteindelijk reuze mee. We hebben twee weken genoten en willen het zeker vaker gaan doen! De volgende kampeer vakantie staat al gepland dus ik ben om! Voor mij is kamperen geen kramperen!

Groetjes Deb & the fam!

Benieuwd naar meer verhalen van Debbie? Volg haar dan op Instagram