Recreatiepark De Achterste Hoef
Kamperen of kramperen in Brabant

Thuiskomen op mijn Brabantse camping

Thuiskomen op mijn Brabantse familiecamping

Als je mij een jaar of tien geleden had gevraagd wat ik van kamperen vond, dan had ik denk ik gezegd “vreselijk!” of “mij niet gezien”. Niet dat ik er ervaring mee had, maar het idee sprak me gewoonweg niet aan. Toch veranderde dat toen ik moeder werd. Steeds vaker kwam het idee in me op om te gaan kamperen. Het idee dat de kids lekker konden spelen, zwemmen en vriendjes in overvloed zouden hebben. Dat wij voor onze tent konden zitten en genieten. De gezelligheid van een camping, misschien wat het niet zo vreselijk als ik dacht!

Jeffrey heeft als kind altijd gekampeerd, toen hij ook maar enigszins door kreeg dat het mij toch wel leuk leek, ging hij er volledig voor! We gingen op jacht naar een mooie grote tent en al snel hadden we een complete camping inboedel aangekocht. Het avontuur kon beginnen!

We besloten naar Recreatiepark De Achterstehoef te gaan! Een luxe familiecamping waar we al veel positieve verhalen over hadden gehoord. Veel leuke activiteiten voor de kids, een mooi meer met strandje, binnen- en buitenzwembad, midgetgolfbaan, binnen- en buitenspeeltuin, snackbar, restaurant en daarnaast ook nog eens een leuke omgeving. Kortom alle ingredienten voor een super vakantie!

Hoe onze eerste vakantie op De Achterstehoef was lees je hier in een eerder blog!

Een paar nachtjes extra op vakantie!

Afgelopen jaar besloten we er met de Hemelvaart last-minute nog even tussenuit te gaan. Een super mooie luxe safaritent was voor een midweek ons onderkomen. Het was zo mega mega fijn!

De safaritent is van alle gemakken voorzien. Een heerlijk hemelbed, 3 bedden voor de kids, een keukentje, eigen toilet, heerlijke kachel en buiten een lekkere loungeset! Het weer was super, dus konden we gezellig bbq-en op ons veldje.

Die veldjes zijn trouwens echt overal zo leuk. Ieder veldje heeft wel een speeltoestel, waardoor de kleintjes gewoon dichtbij kunnen spelen. We hebben heerlijk gezwommen, gespeeld en vooral genoten. En dit allemaal Corona proof, echt alles was top geregeld!

Kamperen in Brabant tijdens de zomervakantie

Niet echt een wonder dat we besloten ook de zomervakantie weer op De Achterstehoef te vieren! Het voelt voor ons gewoon echt als thuiskomen! De kinderen hebben het er zo naar hun zin en ja het is heel cliche maar toch is het zo dat wij het dan ook naar ons zin hebben!

Ze weten er inmiddels de weg, ze hebben vriendjes die er vorig jaar ook waren. En wij zijn inmiddels pro in het opzetten en inrichten van onze tent. Daar waar ik vroeger bij kamperen altijd aan kramperen dacht, tegenwoordig weet ik dat het gewoon echt in luxe kan, ja zelfs in een tent! Net als vorig jaar stonden wij met onze tent op het veldje Neushoorn, een ruim veld met een leuk speeltoestel en dichtbij het sport- en crossveld. Ook loop je zo naar het strandje en zijn er twee sanitair ruimtes heel dichtbij. Heerlijke ruime douches, ook speciale familie douches die echt ideaal zijn met kleine kinderen. Alles is super schoon en netjes. Oh en met een wc-rol over de camping is hier niet nodig, alle toiletten zijn voorzien van toiletpapier!

Het leukste aan kamperen is het buiten leven. Wakker worden met het geluid van vogeltjes. Heerlijk buiten ontbijten met de verse broodjes die de meiden iedere ochtend in het winkeltje gingen halen. En in de avond lekker bbq-en op het veld, of lekker koken in onze kleine maar fijne camping keukentje! Na het eten nog even lekker een wandeling over de camping, een ijsje halen bij de snackbar en even spelen in de speeltuin. Alles kan en mag!

Wat een geluk hadden wij dit jaar met het weer, het waren echt twee top weken, met een paar keer temperaturen boven de 30 graden. Het meer met het strandje was echt ons favoriete plekje! De meiden de hele dag van de glijbaan en lekker in het water en wij lekker chillen met een drankje! Puur genieten!

Uitjes en wandelen in de omgeving van de camping

Bladel is trouwens echt een super leuk dorpje! Leuke winkeltjes, een ijssalon, gezellige terrasjes, eigenlijk alles wat je nodig hebt zit in de buurt! Sowieso is de omgeving echt top! Wij nemen altijd de fietsen mee, echt ideaal. Vorig jaar hebben we de Zwarte Kaat route te voet gedaan en dit jaar hebben we de fietsroute genomen. De meiden vinden deze legende altijd super spannend! En de boom blijft altijd indrukwekkend! Ook dit jaar besloten we onze tocht af te sluiten met een lekkere Zwarte Kaat pannenkoek in het restaurant van de camping.

Vorig jaar hebben we de Beekse Bergen bezocht, een super leuke safari dierentuin op ongeveer 35 minuten afstand van de camping. Dit jaar kozen we voor een dagje uit naar het Prehistorische dorp in Eindhoven. Daar beleef je de geschiedenis van dichtbij door op ontdekkingstocht te gaan. Er was veel te doen, de meiden mochten zelf een armbandje maken van vilt en pijl en boogschieten zoals vroeger. Een erg leuk en interactief openluchtmuseum. Onze twee weken vlogen voorbij en waren echt fantastisch. We hebben genoten en hebben onze vakantie voor 2021 alweer geboekt!

Groetjes Deb & The Fam

Benieuwd naar meer verhalen van Debbie? Volg haar dan op Instagram