Recreatiepark De Achterste Hoef
Recreatieplas

Recreatieplas

Zwemmen en spelen bij de recreatieplas

Recreatiepark De Achterste Hoef beschikt over een grote recreatieplas ( +/- 2,7 hectare) met waterglijbaan, duikplatform, een uitgebreid strand, zonneweide van gras en vele speeltoestellen. Hier kan groot en klein de gehele dag lekker spelen en zwemmen. Voor de kleine zwemmers onder ons is er een drijflijn op 80 cm diepte vastgemaakt. Na deze drijflijn is de maximale diepte 9 meter. Op 7 meter diepte bevindt zich een duikplatform welke enkel gebruikt mag worden voor duikinstructies bij het volgen van PADI duikcursussen.

Waterkwaliteit

Door de hoge natuurlijke zuurtegraad zwemmen er geen vissen in de plas. Ook algenvorming is hierdoor minimaal tot niet aanwezig. We zijn zeer alert op de waterkwaliteit van onze recreatieplas. Dit betekent dat dit zwemwater tijdens het zwemseizoen, van 1 mei tot 1 oktober, elke twee weken gecontroleerd wordt op bacteriën. Dit gebeurt onafhankelijk door de Waterschappen. Daarnaast controleert de provincie of de plassen veilig zijn. Je kunt onze uitstekende waterkwaliteit bekijken op www.zwemwater.nl

Kamperen aan het water

Rondom de recreatieplas vind je plekken met privé sanitair en zonder privé sanitair om heerlijk te kamperen. Boek direct jouw favoriete plek rondom het water. De kampeerplaatsen rondom het water zijn geschikt voor tent, caravan en camper. Plaatsen met privé sanitair beschikken over 10 ampère stroom. Honden zijn rondom de plas niet toegestaan! Op de rest van het kampeerterrein zijn honden wel toegestaan.

 

Sfeerimpressie van de recreatieplas ⤵