Recreatieplas met waterglijbaan

Recreatieplas met waterglijbaan

Zwemmen en spelen aan het strand bij de recreatieplas met waterglijbaan

Op de camping bij Recreatiepark De Achterste Hoef is een grote recreatieplas met waterglijbaan, duik & zon platform, een uitgebreid strand, en vele speeltoestellen. Hier kan groot en klein de gehele dag lekker spelen en zwemmen. Voor de kleine zwemmers onder ons is er een drijflijn op 80 cm diepte vastgemaakt. Na deze drijflijn is de maximale diepte 9 meter. Recreatiepark De Achterste Hoef is zeer alert op de waterkwaliteit van onze recreatieplas. Dit betekent dat dit zwemwater tijdens het zwemseizoen, van 1 mei tot 1 oktober, elke twee weken gecontroleerd wordt op bacteriën. Dit gebeurt onafhankelijk door de Waterschappen. Daarnaast controleert de provincie of de plassen veilig zijn. Je kunt onze uitstekende waterkwaliteit bekijken op www.zwemwater.nl  Rondom het water is een ruime zonneweide van gras, groot zandstrand met speeltoestellen en een panna kooi. Er is geen toezicht aanwezig bij het zwemwater. Neem bij calamiteiten contact op met de receptie T 0497 381579.

 

Zwemactiviteiten rondom de recreatieplas (Zeskamp)

Tijdens de zomervakantie organiseren wij 2 keer ons alom geroemde zeskamp. Het zeskamp is voor kinderen (6 tot 12 jaar) en jongeren (13 tot 20 jaar). Let op het recreatieprogramma vanaf wanneer je jezelf of je team kan inschrijven voor het zeskamp. Inschrijfkosten bedragen € 1,- per persoon of € 5,- per team (max 5 pers.). Elk team mag een eigen yell maken en heeft de week voorafgaand aan het zeskamp “vergaderingen” over hun tactiek en yell. Ieder team heeft een coach van minimaal 18 jaar nodig. Inschrijven kan bij de receptie of bij het recreatieteam! Let op: Schrijf je op tijd in anders kun je niet meer meedoen. Het zeskamp heeft een dagvullend programma van klimmen, klauteren, stunten, voetballen, waterspellen, kratje sjouwen en nog vééééél meer.

Faciliteiten - Zeskamp Faciliteiten - Zeskamp Faciliteiten - Zeskamp Faciliteiten - Zeskamp Faciliteiten - Zeskamp Faciliteiten - Zeskamp

Activiteiten in en rondom de recreatieplas van De Achterste Hoef

De kunstmatig gecreëerde zwemplas is ongeveer 2,7 hectare groot, heeft een diepte van 9 meter en een zandbodem. Er zwemmen geen vissen in de plas door de hoge natuurlijke zuurtegraad. Ook algenvorming is hierdoor minimaal tot niet aanwezig. Op 7 meter diepte bevindt zich een duikplatform welke enkel gebruikt mag worden voor duikinstructies bij het volgen van PADI duikcursussen, gegeven door onze instructeur Bart van duikcursus.nl. Het is enkel toegestaan, om samen met je buddy, zelfstandig (indien beide in het bezit van een duikbrevet, kopie inleveren bij receptie) te duiken in onze plas (op eigen risico). Het is niet toegestaan om personen zonder brevet, mee te laten duiken of alleen te duiken!! Als het regent kan men makkelijk het gehele seizoen in het overdekte binnenzwembad zwemmen.

Zwempolsbandjes gebruiken voor kinderen onder 18 jaar

Om te mogen zwemmen in de recreatieplas (en de andere zwemfaciliteiten) is het noodzakelijk om bij de receptie een zwempolsbandje te halen voor kinderen en jongeren onder de 18 jaar. Door onze zwempolsbandjes kunnen wij ongeoorloofde zwemmers (van buiten de camping) weren en voorkomen we dus erg veel overlast. De recreatieplas is enkel toegankelijk voor onze camping gasten en geboekte kinderfeestjes of duikers van duikschool.nl en niet voor vrij recreatief gebruik van buitenaf.

Kamperen rondom de waterkant

Rondom de waterplas vind je plekken met privé sanitair en zonder privé sanitair om heerlijk te kamperen. Boek direct jouw favoriete plek rondom het water. De kampeerplaatsen rondom het water zijn geschikt voor tent, caravan en camper. Plaatsen met privé sanitair beschikken over 10 ampère stroom i.p.v. 6 ampère. Honden zijn rondom de plas niet toegestaan! Op de rest van het kampeerterrein zijn honden wel toegestaan.

Faciliteiten - Recreatieplas met glijbaan Faciliteiten - Recreatieplas met glijbaan Faciliteiten - Recreatieplas met glijbaan Faciliteiten - Recreatieplas met glijbaan Faciliteiten - Recreatieplas met glijbaan Faciliteiten - Recreatieplas met glijbaan Faciliteiten - Recreatieplas met glijbaan Faciliteiten - Recreatieplas met glijbaan Faciliteiten - Recreatieplas met glijbaan

Even geduld alstublieftEven geduld alstublieft