Nieuws

Nieuws

Golfen op een camping, kan dat?

27 juli 2020

Op de camping treffen wij deze zomer Bas Jacobs aan, het gezicht achter @anothergolfer op Instagram. Bas is geboren in 1985 en woont in Maastricht. Samen met zijn vrouw en kinderen stond een rondreis door Zweden deze zomer op de planning. Die plannen werden gewijzigd en samen kozen ze voor een camping in Brabant. Recreatiepark De Achterste Hoef had alles wat ze zochten in een camping en meer......

Golf, wat betekent dat voor je?

Mijn eerste herinneringen aan golf zijn van een jaar of 25 geleden toen ik een keer met de vader van een vriendje als “caddie” heb meegelopen op “de grote baan”. Ook gingen we in die tijd wel eens met 2 clubs en een emmertje ballen naar een nabij gelegen oud voetbalveld om wat ballen te slaan (dat ging vast niet heel goed, maar we voelde ons wel cool). Toch heb ik mijn GVB (golfvaardigheidsbewijs) pas gehaald toen ik 21 was.

Voor een jaar of 5 ben ik heel fanatiek bezig geweest als nieuwe golfer, maar door de komst van 3 prachtige kinderen was de golfsport in de periode 2010-2017 op een lager pitje gezet. Vanaf 2017-2018 heb ik dit weer opgepakt. Nu heb ik een homecourse, doe mee aan de NGF competitie en is mijn handicap weer een stuk gedaald naar 12.6.

Golfen op een camping? Kan dat?!

Ja! Nou ja, óp een camping is misschien een tikkeltje overdreven maar meer dan 75 meter lopen van de uitgang van de camping naar de eerste tee van deze volwaardige par 3/4 golfbaan zal het niet zijn. Ideale omstandigheden voor golfende kampeerders.

Hoe kom je daar dan terecht?

Sinds een jaar of 6 gaan wij er in de zomermaanden met de caravan op uit. Frankrijk is in deze jaren de meest gekozen eindbestemming geweest maar dit jaar zouden we het anders aanpakken. Een “rondreis” door het zuiden van Zweden stond op de planning.

Helaas was de onzekerheid over de beperkte toegankelijkheid voor toerisme tot het laatste moment te groot en hebben wij last minute besloten om vakantie in eigen land te vieren. Prima, maar er moet wel genoeg te doen zijn voor de kinderen! Daarnaast wil papa, als redelijk fanatiek golfer (mama zou “redelijk” weglaten), ook graag een rondje golf spelen in de buurt.

Camping De Achterste Hoef sprong er als ***** brabantse camping al snel uit. Genoeg mooie golfbanen in de buurt ook ;). Gek genoeg kwam ik er na het boeken pas achter dat de camping ook een 9-holes golfbaan met Driving Range en Putting Green op loopafstand heeft. Dubbel win!

Golfen op de camping of kamperen op de golfbaan?

Als golfer en hoofd-caravan-inpakker zorg ik dat er altijd een plekje voor mijn golftas overblijft in de caravan. Dit omdat ik persoonlijk veel waarde hecht aan het spelen met mijn eigen clubs. Huurclubs zijn overigens gewoon aanwezig voor mensen die echt geen plekje meer over hebben. Over de camping lopen met een golftas vol kletterende clubs is het gevolg van bovenstaande en blijft zelfs na een paar rondjes een beetje vreemd. But who cares?

Na het halen van een ballenkaart voor de Driving Range en een Greenfee bij de receptie loop ik letterlijk 1 minuut later de baan op en ben gelijk positief verrast. Op weg naar de Driving Range kom je langs een mooi verzorgde Putting Green met 6 holes en vallen direct de ondulaties van de green van de laatste hole op!

De Driving Range is mooi verzorgd en lang genoeg voor de meeste golfers (laat je driver en houtjes bij de tent, die heb je niet nodig). De ballen mogen wel een keer vernieuwd worden. Voor trainingsdoeleinden zijn deze niet geschikt (teveel beschadigingen), maar om warm te draaien voor een rondje meer dan voldoende.

Op de Putting Green merk je meteen dat je niet met hele snelle greens te maken hebt, maar ze rollen (door de hele baan) heel eerlijk zonder alle kanten op te stuiteren en zijn beter onderhouden dan menig andere par 72 golfbaan.

De 9 holes golfbaan zelf is niet lang met een par 29 (7x Par 3, 2x Par 4) en een lengte van 1123 meter. Maar dat wilt zeker niet zeggen dat er geen uitdaging is. Alle greens zijn hevig geonduleerd en verschillende drop-offs maken dat je erg nauwkeurig moet zijn. Ik had het zojuist over trainen, doe dit gewoon door deze baan te spelen en gegarandeerd dat je spel binnen 100 meter (the scoringzone) een stuk beter wordt!

Ook leuk zijn de (seizoensgebonden) woensdagavond wedstrijdjes waarbij er, in mijn geval, veel leden aanwezig waren om je hartelijk te ontvangen (Mark bedankt voor de leuke rondjes tijdens en na de wedstrijd!). Met birdies en de winnende scores vallen er zelfs prijzen te winnen.

De Conclusie over het verblijf en de golfbaan

Kort en krachtig: wanneer je graag kampeert èn golft weet ik geen betere combinatie dan een verblijf op Recreatiepark De Achterste Hoef.

Het instagramaccount "ANOTHER GOLFER"

Op 1 januari 2019 ben ik gestart met mijn Instagramaccount @anothergolfer om iedereen al het mooie van de golfsport te laten zien. Het is een sport die niet alleen maar voor rijke mensen met Bentleys, schotse ruitjes op je broek en andere vooroordelen is. Met mijn Instagramaccount hoop ik dat andere zich herkennen in mijn passie en geïnspireerd. Samen kunnen we er voor zorgen dat de golfsport blijft groeien! Neem gerust een kijkje op @anothergolfer voor meer foto’s van deze prachtige en zeer uitdagende par 3/4 golfbaan en andere golfbanen in binnen en buitenland.Even geduld alstublieftEven geduld alstublieft