Nieuws

Nieuws

TIP: Museum Bevrijdende Vleugels

02 juli 2019

Kaartjes kopen? Maak gebruik van de online korting die wij voor onze gasten hebben geregeld!

Operatie Market Garden is een van de belangrijkste militaire gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis. In september 1944 lieten de geallieerden met ‘gliders’ manschappen en materiaal landen op de plek die nu pal naast Museum Bevrijdende Vleugels ligt. Stap in de voetsporen van de helden van de 101e Airborne Divisie en herbeleef het verhaal dat tot de bevrijding van Zuid-Nederland zou leiden. “Hier word je herinnerd aan een tijd welke we nooit mogen vergeten,” aldus een eerdere bezoeker.

Indrukwekkende plek bomvol belangrijke historie

Het museum is onderdeel van een uitgebreid complex, midden in de bossen. In diverse hallen leer je over deze indrukwekkende operatie en bekijk je unieke vliegtuigen, rupsvoertuigen, tanks, gliders, legerjeeps, Zündapp-motoren, afweergeschut, kanonnen en munitie die daadwerkelijk zijn gebruikt aan het eind van WOII. Op het grote terras van Brasserie ’t Boshuys laat je alles op je inwerken terwijl je geniet van een smakelijke lunch, koffie met taart of een heerlijk diner. En speciaal voor kinderen: een speeltuin met een heus speelkasteel - mét ophaalbrug! - en diverse speeltoestellen.

Leer zelf vliegen

Door de vele activiteiten is het ook mogelijk om - voorafgaand aan je bezoek - het uitje volledig samen te stellen. Als je vooraf contact opneemt met het museum, dan is het zelfs mogelijk om een rondrit te maken in een historisch legervoertuig. Bezoek zeker ook de Paulushoeve, waar de gliders landden, en de vele andere herdenkingsmonumenten rondom het museum. En in de flight simulator-ruimte stap je in de cockpit van één van de historische vliegtuigen en kun je zelf leren vliegen!

Bereikbaarheid

Handig bereikbaar ten noorden van Eindhoven, ingeklemd tussen de snelwegen A2 en A50 en met een bushalte voor de deur is het museum zeer goed bereikbaar. Het museum is rolstoelvriendelijk: de gehele collectie kan zonder obstakels bekeken worden. Daarnaast zijn er aparte routeboekjes in het Nederlands, Duits, Frans én Engels.

Oh ja, nog een tip: online zijn de kaartjes goedkoper dan aan de kassa!

BEVRIJDENDE VLEUGELS
Sonseweg 39
5681 BH BEST
T: +31(0)499-329722
E: info@bevrijdendevleugels.com

Even geduld alstublieftEven geduld alstublieft