Nieuws

Nieuws

Winnaar ANWB Gastvrij-routewedstrijd

28 januari 2019

In 2018 organiseerde ANWB Gastvrij voor het eerst de ‘ANWB Gastvrij Routewedstrijd’. ANWB Gastvrij punten, zoals Recreatiepark De Achterste Hoef, uit heel Nederland maakten met een zelfgemaakte route kans op de hoofdprijs: een officiële ANWB-route met de bijbehorende media-aandacht.

Heksenboom

Er kwamen mooie routevoorstellen binnen bij ANWB Gastvrij. Van fijne wandelingen door natuurschoon tot fietstochten langs kastelen. En alle routes werden door de jury bekeken op haalbaarheid, uitwerking, originaliteit en aantrekkelijkheid (van omgeving en bezienswaardigheden).

Op al deze punten scoorde de inzending van Recreatiepark De Achterste Hoef hoge ogen. De fietsroute met als thema ‘De Legende van de Zwarte Kaat’ voert door de fraaie omgeving van Bladel langs plekken die een rol spelen in dit spannende volksverhaal. Zo wordt een fietstocht een echte ervaringstocht die voor meerdere doelgroepen (jong en oud) leuk is.

De route van De Achterste Hoef wordt verwerkt door een routemaker van de ANWB zodat hij in het voorjaar door alle fietsers gereden kan worden. ANWB zal een artikel over de route opnemen in de Eropuit-nieuwsbrief in april (meer dan 400.000 abonnees), de route komt gratis online te staan op anwb.nl/fietsen/fietsroutes en wordt opgenomen in de ANWB Fietsen App (gratis voor IOS en Android). Voor de Achterste Hoef betekent dat waarschijnlijk: veel aanloop!

 N.B. ANWB Gastvrij is een netwerk van (horeca)ondernemingen die fietsers en wandelaars een warm welkom bereiden. ANWB brengt dat netwerk op verschillende manieren onder de aandacht van fietsers en wandelaars (leden en niet-leden) via: de anwb fietsknooppuntenplanner, de ANWB Fietsen App, ANWB routes en consumentenacties. Meer informatie: anwb.nl/gastvrij

Fotocredits: Rob VisserEven geduld alstublieftEven geduld alstublieft