Nieuws

Nieuws

Samen op pad in de Brabantse Kempen

31 mei 2018

Hoe behouden en versterken we de leefbaarheid in de Brabantse Kempen? Door het economisch rendement en de economische vitaliteit te vergroten. Dit doel hebben de vijf Kempengemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden en organisaties en ondernemers uit de vrijetijdssector. Daarom hebben ze vandaag het startdocument Kempenvisie en Uitvoeringsprogramma vrijetijdseconomie de Brabantse Kempen getekend met het slogan: ‘Samen op pad in de Brabantse Kempen’. Niet alle partijen waren vandaag in de gelegenheid aanwezig te zijn (en meer partijen kunnen zich nog aansluiten), maar de start is gemaakt!

Voorzitter wethouder Liesbeth Sjouw: “Het is een positieve ontwikkeling dat steeds meer partijen in de sector elkaar weten te vinden. Samen met de gemeenten voelen ze zich verantwoordelijk voor de realisatie en doelen van de visie vrijetijdseconomie en de uitvoering van de projecten”. Alle partijen hebben de missie dat de Brabantse Kempen in 2026 een toeristisch en recreatief onderscheidende regio is met grote naamsbekendheid in Nederland, België en Duitsland. Door steeds vernieuwende producten voor haar belangrijkste doelgroepen aan te bieden, weet de regio steeds meer bezoekers aan zich te binden.

We starten nu officieel de samenwerking en gaan van start met vier projecten: de professionalisering van de regiomarketing, een innovatieve top (wandel)/ fietsroute, een meertalige website Brabantse Kempen en het project meten is weten. Dit laatste project geeft inzicht in het huidige aanbod, de behoefte van bezoekers en de economische betekenis van de sector voor de gemeenten. Dé basis en verbindend element in alle projecten.

Onderschrift foto:

V.l.n.r.: Ron Visser namens STIP en Koninklijke Horeca Nederland afdeling Reusel-De Mierden en Eersel, wethouder Maarten Maas gemeente Reusel-De Mierden, wethouder Fons d’Haens gemeente Bladel, wethouder Liesbeth Sjouw gemeente Eersel, Yvette van Heugten Koninklijke Horeca Nederland afdeling Bergeijk, mevrouw van Dommelen Koninklijke Horeca Nederland afdeling Oirschot, Karien Hoeks namens Visit Oirschot, Rene Veldhuizen centrummanager Bladel, Hendrik Garvelink namens Recreatiepark De Achterste Hoef´╗┐, Centerpacs De Kempervennen, Landal Het Vennenbos, Recreatiepark Ter Spegelt en Camping De Paal, Henk van de Klundert voorzitter van het Land van de Brabantse Kempen, Paul Schellekens namens het Huis van de Brabantse Kempen, wethouder Stef Luijten gemeente Bergeijk, Bèr Timmermans centrummanager Bergeijk en Natasja Vogels gemeente Eersel.

´╗┐

 

Even geduld alstublieftEven geduld alstublieft